Vallmoll: La talaia entre rius.

Restauració del Castell. El Castell és un edifici documentat al segle XI ubicat estratègicament a la part més alta del municipi. Amb la restauració plantejada es possibilitarà conèixer la història i la vàlua patrimonial d’un bé d’interès nacional de dimensions i característiques espectaculars.

 

EL CASTELL DE VALLMOLL, UNA JOIA QUE  VAL LA PENA DESCOBRIR

18 de març de 2021. Avui s’ha fet la recepció formal de les obres de restauració del Castell de Vallmoll, incloses en el projecte Alt Camp, Història i Patrimoni: Les arrels d’una terra, per part del Consistori i del Consell Comarcal.

En aquest projecte s’han rehabilitat les dues torres de l’ala oest del castell i condicionat part dels patis interiors. La torre més alta, que antigament devia contenir la presó del castell, és ara accesible, a través d’una escala suspesa en el seu interior, des del segon nivell de la torre adjacent.

Vallmoll compta ara amb una impressionant edificació totalment visitable, i apta per encabir-hi molt diversos tipus d’actes en les seves àmplies instal·lacions.

El projecte Alt Camp: història i patrimoni, les arrels d’una terra, que ha estat impulsat de forma conjunta per vuit municipis sota el paraigua ofert pel Consell Comarcal de l’Alt Camp, es presenta amb la voluntat de recuperar edificis i/o espais del patrimoni històric, arquitectònic i cultural d’aquestes poblacions i, a la vegada, desenvolupar una oferta turística singular que permeti el posicionament turístic de l’Alt Camp.

 

El projecte, amb un pressupost total 2.154.192,48 d’euros (IVA inclòs), ha obtingut cofinançament dels fons estructurals de la Unió Europea (FEDER) eix 6, tram local, que permeten finançar projectes que tinguin com a finalitat principal la promoció econòmica mitjançant el turisme i la valorització dels espais naturals i del patrimoni cultural, i del Pla Territorial de Foment del Turisme de la Direcció  General de Turisme de la Generalitat de Catalunya. Les dues subvencions obtingudes són de 890.162,18 euros i 400.000 euros, respectivament.

Aquest projecte semmarca en la darrera convocatòria de leix 6 del Programa Operatiu dInversió en Creixement i Ocupació FEDER de Catalunya 2014-2020, en base a la Prioritat dInversió 6.3, relativa a la conservació, protecció, foment i desenvolupament del patrimoni natural i cultural i amb lobjectiu de fomentar el turisme. 

Fons FEDER

El fons FEDER és el principal instrument de la Unió Europea per pal·liar els efectes de la disparitat entre les regions. El Programa Operatiu del FEDER Catalunya 2014-2020 té com a objectiu promoure un creixement intel·ligent, sostenible i integrador del territori, en la línia de les directrius de lestratègia Europa 2020 i la seva implementació a Catalunya.