Alcover inverteix en la recuperació i embelliment de nous itineraris al nucli històric

Les obres de remodelació de l’entorn del Raval del Carme d’Alcover, una inversió inclosa en el projecte FEDER “Alt Camp: història i patrimoni, les arrels d’una terra”, estan quasi enllestides. Sols resta pendent que les companyies subministradores retirin el cablejat aeri de llum i telèfon.

Aquestes obres han canviat totalment l’aspecte d’aquesta part del nucli històric: el tram comprès entre la torre de Ca Ballesté i el portal de la Saura serà de vianants,  amb circulació de vehicles restringida només als veïns de la zona.

El raval, amb el vial a un sol nivell i àmplies jardineres forma part d’un nou tram de la ruta cultural del nucli antic d’Alcover, amb la unió del Museu d’Alcover, l’Església Nova i la torre de Ca Tatxó; han deixat un vial a un sol nivell, amb àmplies jardineres, que invita a passejar-hi.

El projecte Alt Camp: història i patrimoni, les arrels d’una terra, inclou un conjunt d’actuacions impulsades per vuit municipis sota el paraigua del Consell Comarcal de l’Alt Camp amb cofinançament dels fons estructurals de la Unió Europea (FEDER) eix 6, tram local i el Pla Territorial de Foment del Turisme de la Direcció  General de Turisme. El director de l’obra de Foment de la ruta urbana, de gran valor cultural i arquitectònic, pel nucli antic d’Alcover és l’enginyer Anton Escarré París i l’import d’adjudicació és de 399.046,18 € (IVA inclòs).