Taula rodona del projecte Alt Camp, Història i Patrimoni

A la sala d’actes del Consell Comarcal de l’Alt Camp, a la tarda del passat dijous, dia 16 de juny, va tenir lloc una Taula Rodona amb el títol L’Alt Camp, història i patrimoni: les arrels d’una terra, mirada profunda dels vuit espais on s’ha intervingut. El debat, moderat pel periodista Francesc Domènech, va comptar amb Elisabeth Baldor, historiadora i arxivera, presidenta de l’Arxiu Bibliogràfic de Santes Creus, Francesc Murillo, historiador i president de l’Institut d’Estudis Vallencs, Joan Papell, doctor en història medieval i Isidre Pastor, arqueòleg i historiador de l’Art.

Les intervencions van destacar la importància que té la recuperació del patrimoni realitzada en aquest projecte, per als propis habitants de la comarca abans que per al turisme. Es va recalcar la figura del Consell Comarcal, com organisme supramunicipal, que ha permés dur a bon port la realització d’aquest projecte. 

En les conclusions es va puntualitzar la necessitat de mantenir el patrimoni recuperat i dinamitzar-lo, la de comptar amb sistemes d’informació als monuments (QR, Apps..) a més de tenir guies i informadors i que cal fer pinya (societat, administració i tècnics) per a que el projecte no es quedi encallat i doni fruits.