Millores en l’accés a la Torre de la Mixarda

FIGUEROLA, gener de 2022. En aquest darrer any, els visitants que es desplacen en vehicle fins a la Torre de la Mixarda han pogut beneficiar-se de les obres realitzades en el vial de comunicació al conjunt arquitectònic, anteriorment de difícil accés. Aquest camí té nova fesomia gràcies a les millores que s’han fet, netejant les vores i els marges i incrementant l’amplada en alguns trams, al llarg de cinc quilòmetres del camí dels Masos -que comunica Figuerola amb Fontscaldes i Valls- i amb la implementació de senyalització vertical per als vehicles. Aquestes obres es complementen amb les millores fetes al Pont del Diable, molt proper a la torre.

Amb aquestes obres es consolida el projecte turístic i patrimonial de Figuerola del Camp, que compta amb altres atractius per al visitant, des de diversos museus -públics i privats- fins a camins que arriben a l’agregat de Miramar o que porten a pujar al Tossal Gros (867 m) amb vistes increïbles a l’Alt Camp i a la Conca de Barberà. Per conèixer els racons del nucli antic i el patrimoni històric de tot el municipi és recomanable fer la ruta literària “Postals poètiques de Figuerola del Camp”, perfecta per fer-la amb la família.

 

Aquesta actuació forma part del projecte “Alt Camp: Història i patrimoni, les arrels d’una terra”, gestionat pel Consell Comarcal de l’Alt Camp i cofinançat pels fons estructurals de la Unió Europea FEDER i el Pla Territorial de Foment del Turisme de la Direcció General de Turisme. En total, s’hi inclouen actuacions en vuit municipis de l’Alt Camp per potenciar l’oferta cultural i turística de la comarca.