Més de dos milions d’euros per ampliar l’oferta turística de l’Alt Camp

Aquest divendres 7 de febrer, al matí, el Consell Comarcal de l’Alt Camp, durant una visita de la directora dels STT d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, la vallenca Carme Mansilla, s’ha presentat el projecte Alt Camp: Història i patrimoni, les arrels d’una terra, amb un pressuost de 2.154.192, 48 euros. L’esmentat projecte ha obtingut cofinançament dels fons estructurals de la Unió Europea (Feder) amb un import de 890.162,18 euros (2017) i dels Plans de Foment Territorial del Turisme (2019), la subvenció obtinguda és de 400.000 euros.

L’esmentat projecte, que ha estat impulsat de forma conjunta per vuit municipis sota el paragua ofert pel Consell Comarcal de l’Alt Camp, es presenta amb la voluntat de recuperar edificis i/o espais del patrimoni històric, arquitectònic i cultural d’aquestes poblacions i, a la vegada, desenvolupar una oferta turística singular que permeti el posicionament turístic de l’Alt Camp.

Les actuacions inclouen la rehabilitació de dues naus de l’edifici de Ca l’Orga de Picamoixons per a la creació d’un Centre d’Interpretació de l’Oli; condicionament de l’accés al conjunt arquitectònic de la Torre de la Mixarda i el Pont del Diable de Figuerola de Camp; restauració de la façana i entrada de “La Fàbrica Martí Llopart i Trenchs” i construcció d’un espai del museu i centre d’interpretació tèxtil al Pla de Santa Maria; arranjament dels voltants del Columbari de Vila-rodona; actuació sobre el Castell de Rodonyà: rehabilitació del celler i de l’ala nord-est del monunent; adequació de l’entorn del Pi de Puigpelat per a la seva interpretació cultural, tradicional i històrica; restauració del Castell de Vallmoll; i foment de la ruta urbana, de gran valor cultural i arquitectònic, pel nucli antic d’Alcover.

Segons que ha anunciat Jordi Garcia, gerent de l’ens comarcal, al finals del primer semestre del 2020, sis de les vuit actuacions esmentades, estaran en marxa. A més, ha destacat que aquest projecte és el de major envergadura econòmica que realitza el Consell Comarcal en la seva història, superior, fins i tot, a l’aportació per a la construcció de l’estació de transferència de residus municipals. Garcia lamenta que la Diputació de Tarragona i Cultura hagin donar l’esquena al projecte.

Font: https://www.elvallenc.cat/actualitat/mes-de-dos-milions-deuros-per-ampliar-loferta-turistica-de-lalt-camp/