L’entorn del Pi de Puigpelat s’ha convertit en un nou atractiu turístic comarcal.

PUIGPELAT, 8 d’octubre de 2020.  La formalització de l’acabament de les obres, incloses en el projecte Alt Camp: història i patrimoni, les arrels d’una terra s’ha dut a terme aquest matí amb la signatura de l’acta de recepció per part del director de l’obra, l’arquitecte Rafel Cabré, i de la tècnica d’Assistència Municipal del Consell Comarcal de l’Alt Camp, Adriana Cortasa, després d’una visita a les obres amb els representants de Rempic STA, l’empresa adjudicatària.

La finalització de les obres, iniciades el passat novembre de 2019, deixa un magnífic enclau per al centre d’interpretació a l’aire lliure de les construccions de pedra seca, una gran zona de passeig per a vilatans i visitants i un punt d’inici o de pas obligat de moltes rutes i excursions per la comarca de l’Alt Camp, gràcies a la nova senyalització i a que és punt de connexió de diversos camins importants que creuen el territori. Un aspecte a destacar és la rehabilitació del pou medieval, que es va descobrir mentre es feien les primeres obres d’enderroc, pou que ha quedat perfectament integrat en el conjunt de la remodelació de la zona.

Amb la transformació que ha sofert l’entorn del Pi, Puigpelat ha adquirit un important atractiu turístic que, a la vegada, dóna més valor a la resta del seu patrimoni cultural i monumental.

El projecte Alt Camp: història i patrimoni, les arrels d’una terra, inclou un conjunt d’actuacions impulsades per vuit municipis sota el paraigua del Consell Comarcal de l’Alt Camp amb cofinançament dels fons estructurals de la Unió Europea (FEDER) eix 6, tram local i el Pla Territorial de Foment del Turisme de la Direcció General de Turisme. L’import d’adjudicació de l’obra és de 301.916,55 €, al que s’ha de sumar 26.451,37 € (IVA inclosos), cost de les obres de recuperació del pou.