La Fàbrica del Pla recupera el seu aspecte original

El Pla de Santa Maria – 20 de novembre de 2020.

Les obres de restauració a l’antiga fàbrica tèxtil del Pla de Santa Maria (Bé Cultural d’Interès Local – BCIL), s’estan desenvolupant sense entrebancs. Ja s’ha realitzat l’arranjament dels desperfectes de les façanes, tant les de la part que dóna al Passeig del Pla, que inclou les naus, la porteria, els magatzems i l’antiga fusteria, com les que donen a l’Avinguda Gaudí i es continua amb la restauració de les portes dels antics magatzems.

 

Amb les façanes ja reparades i pintades, l’edificació té un aspecte molt més atractiu. En aquest moment s’han refet les obertures de les finestres del bloc d’oficines a l’esquerra de l’entrada, que recuperaran l’aspecte que tenien el 1916, quan es va construir l’edifici. Al bloc de la dreta, que actualment acull els lavabos de l’espai firal, ja es van rehabilitar anteriorment.

 

A la façana de l’Avinguda Gaudí, també reparada i pintada, s’obrirà un nou accés per a vehicles que permetrà conservar l’antiga porta de fusta –de mides massa justes per a vehicles grans– i restaurar-la.

 

També s’ha retirat part de l’antic mur i s’han fet els fonaments per al nou reixat, amb el que es donarà visibilitat a aquesta part de les naus. La reixa també separarà la part rehabilitada de la que, en un futur, serà una nova residència i centre de dia per a gent gran.

 

Aquesta actuació forma part del projecte “Alt Camp. Història i patrimoni”, gestionat pel Consell Comarcal de l’Alt Camp i cofinançat pels fons FEDER i el Pla Territorial de Foment del Turisme de la Direcció  General de Turisme. En total, s’hi inclouen actuacions en vuit municipis de l’Alt Camp per potenciar l’oferta cultural i turística de la comarca.