Es rehabilita el celler i l’ala nord est del Castell de Rodonyà.

RODONYÀ, 30 de setembre de 2020.  Les obres de reforma i rehabilitació del celler semisoterrat i de l’ala septentrional de la segona planta del Castell de Rodonyà han començat aquest mes de setembre i avancen a bon ritme.

La primera fase de l’obra, les reformes a realitzar en el celler, estan pràcticament acabades, a falta de la instal·lació de l’equipament audiovisual i multimèdia per a la museïtzació de l’espai. La sala 1 del Celler s’habilitarà com a sala museïtzada entorn a la producció antiga del vi i també per acollir, per exemple, actes per a la cata de vins, que esdevindrien un dels atractius turístics que més visitants podria atraure, impulsant així el coneixement patrimonial i cultural de la construcció.

Les reformes continuaran amb la rehabilitació de l’ala septentrional de la segona planta del castell, i l’equipament i instal·lació d’aplicacions d’innovació tecnològica per cobrir les necessitats dels principals espais patrimonials de l’edifici, que comprenen equips multimèdies interactius, equip de projecció audiovisual/ multimèdia i megafonia i projector 3D per hologrames. Està previst que el total l’obra s’executi en un plaç de tres mesos.

L’actuació es contempla en el marc d’un programa de difusió i desenvolupament patrimonial definit en funció de l’interès arquitectònic i d’alt valor històric del conjunt monumental del castell.