Entorn del Pi de Puigpelat : nou atractiu turístic comarcal

PUIGPELAT, 8 d’octubre de 2020. L’entrega formal de les obres de remodelació i condicionament de l’entorn de la Bassa Vella i del Pi de Puigpelat., incloses en el projecte Alt Camp: història i patrimoni, les arrels d’una terra, s’ha dut a terme aquest matí amb la signatura de l’acta de lliurament i recepció de l’obra per part del director de l’obra, l’arquitecte Rafel Cabré, i de la tècnica d’Assistència Municipal del Consell Comarcal de l’Alt Camp, Adriana Cortasa, després d’una visita a les obres amb els representants de Rempic STA, l’empresa adjudicatària.

L’entorn del Pi de Puigpelat s’ha convertit en un nou atractiu turístic comarcal.

La finalització de les obres, iniciades el passat novembre de 2019, deixa un magnífic espai per al centre d’interpretació a l’aire lliure de les construccions de pedra seca, una gran zona de passeig per a vilatans i visitants i un punt d’inici o de pas obligat de moltes rutes i excursions per la comarca de l’Alt Camp, gràcies a la nova senyalització i a què és punt de connexió de diversos camins importants que creuen el territori.

La descoberta d’un antic pou de pedra seca , nou atractiu patrimonial.

Un aspecte a destacar és la rehabilitació del pou de pedra seca del s. XVIII-XIX, que es va descobrir mentre es feien les primeres obres d’enderroc, pou que ha quedat perfectament integrat en el conjunt de la remodelació de la zona.

Amb la transformació que ha sofert l’entorn del Pi, Puigpelat ha adquirit un important atractiu turístic que, a la vegada, dóna més valor a la resta del seu patrimoni cultural i monumental.

Les obres han dignificat l’entrada més emblemàtica al poble, que dóna accés a l’església i l’ajuntament a través d’un portal del s. XIII.

L’entorn del Pi de Puigpelat representa un nou atractiu turístic per la comarca, on destaca el treball de la pedra seca, en un entorn natural i paisatgístic singular.

La nova senyalització de camins converteix l’espai en un punt de trobada de diverses rutes i excursions.