El nou pont de fusta marca l’última fase de les obres al voltant del Columbari de Vila-rodona

VILA-RODONA, 28 d’octubre de 2021.  S’acaba de realitzar la instal·lació del nou pont de fusta sobre el torrent del Plano que, junt amb les noves escales, permetrà l’accés directe al Columbari des del gran aparcament de l’Arbreda, que s’ha arranjat a l’altre costat del torrent.

El camí al Columbari ja té els marges al barranc consolidats i una nova pavimentació amb un revestiment continu sintètic, resistent al trànsit de vehicles, amb àrids de color terròs per millorar la seva integració en l’entorn. Una il·luminació amb làmpades tipus “led” situades a la vora de vial marcaran el límit entre vial i el torrent.

 

A tocar del Columbari s’instal·len unes graderies a tres nivells, que permetran a uns 120 espectadors seguir les representacions de l’època romana que s’hi realitzin, amb una molt bona visibilitat.

 

Amb aquestes millores dels voltants del Columbari de Vila-rodona, potenciaran l’atracció turística d’aquest equipament, de gran valor cultural i històric del nostre territori.

 

El projecte Alt Camp: història i patrimoni, les arrels d’una terra, inclou un conjunt d’actuacions impulsades per vuit municipis sota el paraigua del Consell Comarcal de l’Alt Camp amb cofinançament dels fons estructurals de la UnióEuropea (FEDER) eix 6, tram local i el Pla Territorial de Foment del Turisme de la Direcció  General de Turisme. El director de l’obra d’Arranjament dels voltants del Columbari de Vila-rodona és larquitecte Miquel Orellana Gavaldà i limport dadjudicació és de 154.852,84 (IVA inclòs).