El Columbari de Vila-rodona tindrà un nou accés amb un pont de fusta

VILA-RODONA, 21 de juliol de 2021.  Amb la senyalització dels terrenys d’actuació, han començat les obres de reforma i rehabilitació dels voltants del Columbari de Vila-rodona, edifici funerari romà de dos mil anys d’antiguitat. Aquest equipament, de gran valor cultural i històric i que constituiria un dels elements importants d’atracció turística al territori, es troba malauradament en un estat de degradació important, sobretot pel que fa al seu entorn.

L’actuació contempla l’arranjament i l’il·luminació del camí al columbari, l’adequació de l’accés i l’entorn de la font del torrent del Plànol – antiga font del poble on els vilatans anaven a proveir-se d’aigua-, una nova línia elèctrica i una conducció subterrània d’aigua potable a la zona d’esbarjo. Al costat del columbari s’instal·laran unes graderies baixes, per minimitzar l’impacte visual, i de tipus desmuntable per evitar excavacions en un terreny amb perspectiva de restes arqueològiques. Finalment, unes escales i un nou pont de 13 m de llargada i 1,5 d’amplada sobre el torrent del Plànol permetrà l’accés directe de l’aparcament al columbari.

 

El projecte Alt Camp: història i patrimoni, les arrels d’una terra, inclou un conjunt d’actuacions impulsades per vuit municipis sota el paraigua del Consell Comarcal de l’Alt Camp amb cofinançament dels fons estructurals de la UnióEuropea (FEDER) eix 6, tram local i el Pla Territorial de Foment del Turisme de la Direcció  General de Turisme. El director de l’obra d’Arranjament dels voltants del Columbari de Vila Rodona és larquitecte Miquel Orellana Gavaldà i limport dadjudicació és de 168.153,80 (IVA inclòs).

 

 

L’entorn del columbari de Vila-rodona és un indret de coincidència de moltes rutes a peu i en bicicleta i compta amb l’important patrimoni natural del riu Gaià. Així que un dels objectius d’aquesta actuació és convertir aquest territori de lloc de passada a parada atractiva.

 

El projecte Alt Camp: història i patrimoni, les arrels d’una terra, es presenta amb la voluntat de recuperar el patrimoni històric i ser un revulsiu per a fomentar l’interès turístic i generar més activitat a Vila-rodona com a part important del posicionament turístic de l’Alt Camp i de la Ruta del Cister.