Ca l’Orga de Picamoixons esdevindrà el nou Centre d’Interpretació de l’Oli de l’Alt Camp.

PICAMOIXONS, 19 d’octubre de 2020.  La recuperació de les naus com a centre d’interpretació permetrà acabar la intervenció dins el conjunt de ca l’Orga, salvaguardant aquest patrimoni tan característic d’arquitectura agrícola del s.XIX català.

Ca l’Orga en realitat el componen quatre edificis: l’habitatge que havia estat la casa senyorial del Diputat Orga i tres construccions annexes de caràcter industrial. Les edificacions de tipus industrial són peces de rellevància arquitectònica, ja que es tracta de peces úniques en el municipi.

Les tres naus de Ca l’Orga tenen una ancora d’uns 7 metres i una profunditat d’uns 20 metres aproximadament, ja que es va adaptant a la geometria de la parcel·la. La façana principal de les naus es repeteix per igual a cada una d’elles. La rehabilitació es realitzarà sols en dues de les naus, ja que la tercera ja no forma part de la propietat original i ja va ser restaurada anteriorment.

Les cobertes de les naus seràn reconstruïdes iguals a les originals i les façanes mantindràn la seva composició, recuperant els colors originals i la unitat del conjunt.