El Pi de Puigpelat, nou punt de trobada de nombroses rutes senyalitzades de la comarca

PUIGPELAT, 25 de novembre de 2021. Aquest mes de novembre ha finalitzat la senyalització direccional dels camins del terme municipal de Puigpelat, inclosa en el projecte Alt Camp: història i patrimoni, les arrels d’una terra. Aquesta senyalització va començar el passat 24 d’agost i l’ha dut a terme l’empresa Dilart Aplicacions de Senyalització, l’empresa adjudicatària; el disseny de les cartelleres informatives ha anat a càrrec de MN Consultors en Ciències de la Conservació.

La senyalització dels camins, iniciada a finals del passat mes d’agost, completa les actuacions que van començar amb les obres de remodelació de l’entorn de la Bassa Vella i del Pi de Puigpelat i que, en conjunt, han aportat un gran atractiu turístic al municipi i donen més valor a la resta del seu patrimoni cultural i monumental.

 

Aquestes actuacions, iniciades a finals de 2019, deixen una gran zona de passeig per a vilatans i visitants, un espaimagnífic per al futur centre d’interpretació a l’aire lliure de les construccions de pedra seca, i un punt de pas obligat de moltes rutes i excursions per la comarca de l’Alt Camp, ja que és punt de connexió de diversos camins importants que creuen el territori.

 

El projecte Alt Camp: història i patrimoni, les arrels d’una terra, inclou un conjunt d’actuacions impulsades per vuit municipis sota el paraigua del Consell Comarcal de l’Alt Camp amb cofinançament dels fons estructurals de la Unió Europea (FEDER) eix 6, tram local i el Pla Territorial de Foment del Turisme de la Direcció General de Turisme. L’import d’adjudicació de la senyalització dels camins és de 15.665,87 (IVA inclòs).